HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

XII. Dunakanyar Oldtimer Túra I.

2018.09.05. 10:00 :: Sidaries

Jól alakult a nyár vége, elég sok dolog történt. Ebből egy volt ez az Oldtimer Túra, ahova azért mentem csak el, mert hívtak, egyébként nem is tudtam volna róla. Viszont így visszanézve jó szórakozás volt, megérte felkerekedni.

dunakanyartura1.jpgValamikor még pár hónappal ezelőtt jött a felkérés és kb. egy héttel az esemény előtt jeleztem vissza. Mint a neve is mutatja, a túra a Dunakanyarban volt és igazából ez volt a fő oka, hogy mentünk, elvégre a Dudu odavalósi. Ezért aztán péntek este már Deloreannel mentem arrafelé, hogy aztán szombat reggel innen induljunk a túra kezdőpontjához, a Megyeri híd mellé.

dunakanyartura2.jpgAzonban az előző kirándulásokkal ellentétben ezt a mostanit nem úsztam meg hiba nélkül. Még múlt héten letakaríttattam az autót, mert a NAAF pora eléggé odavert a kinézetének, és már akkor is éreztem a hazaúton, hogy valami nincs rendben. Amikor beálltam a garázsba, fura szaga volt. Olyan égett szag, mint amikor a kuplung vagy a fék megég. Gondoltam csak valamelyik a kettő közül, biztos kicsit beállt a fék vagy akármi ideiglenes, de igazából inkább csak nem akartam foglalkozni a problémával. Ha megmarad a hiba, úgyis észreveszem. Hát megmaradt. Ahogy mentem, néha megállva szaglásztam egy kicsit és éreztem a szagot. A felnik nem melegedtek, az autó alján nem láttam semmit, nem tudtam egyelőre mire fogni, de mivel semmi rendelleneset nem éreztem, néztem a hőmérsékletet és mentem tovább.

dunakanyartura3.jpgMivel Dubniczkiaval találkoztunk útközben, mert egyébként mentünk a csajok miatt minisünnézőbe, ezért a találkozás után együtt álltunk neki szaglászni. Ekkorra szerencsénk lett, észrevettünk a motortérben egy kis füstöt, ami után hamarosan meglett a hiba is. A szelepfedél tömítésénél kicsit csöpög az olaj, és pont a forró kipufogóra csöpög rá, ahol elég, és ez csinálja a büdöset. Hát ez olyan hiba is, meg nem is. Persze, nem jó, meg meg kell javítani, de emiatt nem kell elhalasztani a túrát, szóval mentünk sünt nézni, majd pizzázni.

dunakanyartura4.jpgMásnap pedig indultunk reggel, majd a meghatározott gyülekezési kilenc óra előtt egy kicsivel begördültünk a találkozópontra, az ottani Aquaworld parkolójába. Szép cuccok voltak a parkolóban, 77 autó érkezett, ami elég szép egy ilyen találkozótól. Őszintén szólva én 50-nél többre nem számítottam volna. Voltak szép darabok a meglehetősen nagy számban levő régi Merciken túl is. Személy szerint két kedvencem volt. Az egyik egy Jensen nem tudom micsoda, ami egy gyönyörű formájú gép volt, valamint egy igazi hupikék - fehér Transporter, pont, mint a Líbiaiaké a filmben, csak a tetőablak nélkül. Velük még mentünk is egymás után párszor, gondolom, akik láttak minket, duplán jól érezték magukat. Ezen kívül volt még több érdekesség. Citroen Kacsák, szép régi BMW-k, egy olyan Nissan Figaro, ami Skynetnek is van, hiába nem oldtimer, meg még más jó cuccok.

dunakanyartura5.jpgAz indulás egy perces időközönként történt, persze mindenki tülekedett, meg járatta az autóját, de nekem ehhez nem volt kedvem. Így aztán én lettem az utolsó előtti, a Transporter pedig az utolsó. Legalább volt időm egyesével megnézni minden autót, meg átnézni a programot, az itinert, habár a Dudu mire indultunk, jó részét a kérdéseknek pusztán helyismeretből kitöltötte. Szóval nyugisan elindultunk az erős túlzással égő autónkkal, de igazából mindez a legkevésbé sem zavart minket. A néha észrevehető szagot levéve. Jövő héten innen folytatom.

3 komment

Címkék: találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4214222415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LassúGabi 2019.03.06. 08:40:19

Szia! A feleségemé a Figaro!
De ki az a Skynet, azon kívűl, hogy öntudatra ébredt?
:D

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2019.03.11. 09:18:18

@LassúGabi: Öntudatra ébredt és klubtagunk lett. :)

LassúGabi 2019.03.13. 09:37:53

Hümm...
Látok összefüggést, hogy Budaörsön Bernadettnél, a Figaro mellett állt egy DeLoraen is... vagy fordítva! ;)
süti beállítások módosítása