HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Delorean McFlynak III.

2021.11.03. 10:00 :: Sidaries

Az a helyzet, hogy mióta megjöttünk Hollandiából és McFly megkapta az autóját, azóta minden szabadidejét az autó szerelésével tölti. tegyük hozzá, nagyon helyesen. Valóban van rajta meló bőven, viszont mivel alkatrészek már nem nagyon kellenek, ellenben munkaóra bőven, ezért egyértelműen látszik, hogy ezt az autót McFlynak találták ki. Szerencsére van két dolog, amiben én is tudok neki segíteni. Mivel műszakilag nem vagyok túl képzett, ezért a szerelés annyira nem a kenyerem, viszont 13 éve van Deloreanem, emiatt pedig már elég sok helyet ismerek, ahol megfelelő minőségben tudnak dolgozni vele.

Nem meglepő módon a kárpitozás az egyik ilyen, elvégre nem hiába küldi az Ed esetenként a kormányokat ide nekem újrabőrözésre. Mivel McFly autójának pont a belseje az, ami a legtöbb törődést igényeli, bár tegyük hozzá, hogy közel sem annyira, mint azt elsőre gondoltuk, ezért adta magát a dolog, hogy az ülések és pár elem újrabőrözését itt, az én ismerősömnél csináljuk.

 fenyezesek.jpg

A másik pedig a két lökhárító fényezése. Ezzel meg az volt a baj, hogy több fajta szín van, amit a gyárban régebben használtak, valamint azóta másik színeket is láttunk. Gyárilag volt a koraiaknál egy sötétebb, a későbbieknél pedig egy világosabb, de matt szín. Viszont a DMCH aktuális színkódja egy csillogósabb, metálosabb szín, amiből ráadásul szintén láttam már pár árnyalatot. Na és a lényeg, hogy McFlynak az tetszik, ami az én autómon van, a többi nem annyira. Skyneté nem is tudom milyen, Bopaté olyan, mint nekem, talán egy árnyalattal fényesebb, Attiláé viszont egyértelműen a fényes fajta. Nézegette a festékkódokat, de nem jutott döntésre, de szerencsére beszéltünk a témáról és mondtam neki, hogy semmi gond, nekem megvannak a régi festékkódok. Elküldtem, körbejárta az ismerős pesti fényezőket, és nem tudták értelmezni a látottakat, gondolom valami régi kódnyelven van. Mi viszont itt a vadnyugaton el vagyunk maradva úgy 20-30 évvel, szóval az én fényezőm simán tudja miről van szó.

Ezért McFly már kapta is le a lökhárítókat, szedte ki az üléseket és pakolta be az autóba és jött hozzám. Egy fél délután alatt leadtunk mindent, utána pedig én is kiálltam a Deloreannel. Felálltam egy elérhető szerelőállásra, hogy kikapjuk az első ventilátorokat, mert ha már vettem egy újat, akkor gyorsan berakjuk, aztán McFly viheti a régit, mert neki el van törve a műanyagkeret, amin állnak a ventilátorok. Hát ez nem sikerült, mert mint kiderült, ez azért annál komolyabb bontást igényel, de legalább jól átnéztük az autómat, hogy miben más, mint az övé. Valamint megállapítottuk, hogy nem múlt el nyomtalanul az öt év, megint kell egy kicsit foglalkozni vele a jövőre esedékes OT vizsga előtt. Be is jelentettem magam gyorsan a Vurdonhoz 2022 tavaszára.

elegjolett.jpg

Egy hétre rá pedig el is készültek a lökhárítók és majdnem tökéletesek lettek. A problémásnak gondolt szürke rész tökéletes, azonban a fekete, az csillogósabb lett, mint kellett volna. Szerencsére ezt McFly könnyedén orvosolta otthon az Edtől kapott festékkel, így most már nyugodtan mehet fel az autóra, ha elkészült minden. Az ülésbőrözésre még várunk, az nem megy ennyire gyorsan. Ez azonban nem gond, mert van még bőven dolog az autóval, de ha készen van, arról biztosan lesz még bejegyzés.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés új delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr9516733012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása