HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Év végi szerelés

2021.11.24. 10:00 :: Sidaries

Általában tavasszal szoktam csak a Deloreant szereltetni, de ezúttal szükségessé vált az év végi szervizmenet is. Na nem azért, mert annyira rossz állapotban lett volna az autó, hanem mert hoztam Hollandiából új hűtőventilátorokat és azt be kellett rakatni. Meg hát a korábban említett üzemanyag szivárgás és a még korábban mondott féklevegősödés is szerelőt kívánt. Így hát bejelentkeztem Tibi bá'hoz, aki egyébként azóta nyugdíjba ment, szóval inkább Dani bá' van, de most ettől tekintsünk el.

ventilatorcsere1.jpg

Szóval elvittem a gépet, felkészítettem őket arra, hogy ez a ventilátorcsere nem egy könnyed fél órás mutatvány, majd vártam. Másnap, kora délután hívtam őket, hogy mi a helyzet, mikorra lesz kész az autó? Mire csak a távolból odahallatszó enyhén ideges: "Mittudomén!" volt a válasz. Hát ez nagyjából alátámasztotta McFly figyelmeztetését, aki ezen már részben (a szétszerelésen) átesett, részben pedig még előtte állt (az összeszerelés volt még hátra, amihez kellett az én ventilátoraim kerete is, mert az neki törött volt). Ez mondjuk egy extra motiváció volt a szerelőhöz menéshez. A lényeg viszont az, hogy fél ötre mehettem az autóért, amikor is gyorsan ki is próbáltam. Ami egyértelmű, hogy az új ventilátor sokkal halkabb, a hatékonyságáról majd jövőre a NAAF környékén beszámolok, amikor biztosan megint forralni fogjuk szegény agyát.

ventilatorcsere2.jpg

Azonban ezen túl volt még két dolog. Az egyik a fék. Hát sajnos a fékmunkahenger egyik karmantyúja úgy tűnik éppen megadja magát, folyik az olaj, és emiatt levegősödik a rendszer. Hát ez sajnos cserés lesz tavasszal. A másik pedig az üzemanyag szivárgási gyanú, ami mint kiderült, két helyen is helyes volt. Az egyik a benzinpumpa környékén az azt befogó bilincs elég laza volt, valamint a benzinszűrő tömítésénél is kicsit könnyezett. Hát ezek nem tudom, hogy mennyire voltak komolyak, mert valahogy nincs előttem, hogy ezeken a helyeken literek párologtak vagy csöpögtek volna el, de mindenesetre ez most oké, meglátjuk, hogy állásában is annyit fogyaszt-e az autó, mint eddig.

Az egész szerelés 30e Ft volt, azt mondom, hogy ez simán elfogadható.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr5816753056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása