HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kárpitozás

2011.09.28. 10:00 :: Sidaries

Ismét egy régi problémasorozatnak érek a végére, mert rászántam magam és a közelgő OT vizsga miatt elvittem az autót kárpitoshoz. Nagyon sok kisebb és néhány nagyobb ilyen jellegű hiba volt az autón, most meg lesz javítva mindegyik.

A nagyobb hibák közül a legfontosabb a jobb és bal felül lógó tetőkárpit volt. Szerintem sokatok tudja, hogy a vezető oldali tetőkárpitot egy kis fémdarab tartotta nagyjából a helyén és amikor páran megpróbálták lehajtani a napellenzőt, hogy leteszteljék, hogy mennyire lehet úgy kilátni, akkor leesett onnan nagy rémületet okozva. :) Na ezt akarom megszüntetni.

A másik gebasz pedig hogy a vezető oldali A oszlopon feljött borítás. Annak ellenére, hogy mennyire nagy felületű hiba, valahogy mégsem szúr szemet olyan könnyen. Mindenesetre egy OT vizsgán biztosan észrevennék, úgyhogy remélhetőleg sikerül javítani, bár itt a kárpitos is erősen gondolkodott, hogy mit lehetne vele csinálni.

Ezeken felül van még egy rakat kisebb gond is, mint pl. hogy pár helyen kicsit felfeslett a bőr a műszerfalon, lejön a vezető ülésének a hátlapja, a jobb ajtó lehúzójából kiesett egy csavar és emiatt kijár a helyéről és van pár kisebb ragasztás is. Szóval lesz dolog azért bőven, remélem szépen sikerül.

Egy másik kicsit off dolog. A Delorean még így bő három év után is tud meglepetést okozni. Azért, mert rá kellett jönnöm, hogy ezzel az autóval nem szabad huzamosabb ideig 30%-os lejtőn állni orrnak felfele. Persze ez a 30% csak becslés, de azt tudom, hogy ezen a lejtőn a kézifék már nem tartja meg az autót.

Szóval azért nem szabad ilyet csinálni, mert a hűtővíztartálynak van hátrafelé egy csöve, ami arra szolgál, hogy ha túl sok vizet öntünk bele és az a felmelegedés miatt felül kicsapna, akkor ne felül feszegesse a kupakot, hanem itt távozzon. Habár ez a cső elég magasan van, de azért valahogy sikerült a hűtővizemnek elérni a szintjét a lejtőn és szépen kifolyt egy pár deci belőle. Igaz éppen előtte töltöttem fel, tehát tényleg sok volt benne.

3 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr813247801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2011.09.28. 11:04:20

az OT vizsgán szerinted ilyeneket is néznek? vagy a 100%-ra gyúrsz?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2011.09.28. 14:04:33

@scuynat: Szerintem mindegyik pontlevonás és nem akarom, hogy ilyen kis izék miatt ne menjen át elsőre.

bopat 2011.09.28. 23:16:31

Biztosan néznek ilyeneket. Ezek fontos vizuális dolgok, simán belekötnek.
süti beállítások módosítása