HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

OT készülődés - Lámpacsere

2012.01.11. 10:00 :: Sidaries

Múlt hétvégén megint volt időm egy kis szereléshez. Persze ez az én esetemben ritkán jelent egy csavarhúzónál bonyolultabb dolgot, de mégis mindig élvezem. Mivel szombaton kellemes hideg volt, márpedig Deloreant szerelni csak kizárólag kurva hidegben lehet, ezért neki is álltam. Nem volt sok dolog, csak az új bal hátsó lámpámat kellett kicserélnem és a rendszámot berakni. Azért kb. másfél óráig sikerült elhúznom.

Talán páran már nem emlékeztek, hogy miért is kellett ez a lámpacsere és én sem írtam meg a blogra egyértelműen, de történt még 2009 elején, hogy mikor meglett a rendszámtartó keret, kicsit megtörtem a bal lámpámat. Miközben szereltem (erőltettem) fel a rendszámkeretet, kb. 10 percre el kellett rohannom és mire visszaértem, a szél lefújta az autó hátuljáról a kirakott lámpákat és a bal oldaliból kitört egy darab. Nem annyira veszélyes, de azért látható és az OT vizsgára nem akarok így menni, még a végén gond lenne belőle.

kitortlampa.jpgSzóval szükséges volt a lámpacsere. Edtől a csomag már vagy három hete megérkezett, úgyhogy ideje volt nekiállni. Írtam már régebben, hogy a hátsó műanyagrész deformációja miatt kicsit nehézkes a lámpák visszarakása, és ezt ezúttal is meg kellett tapasztalnom. Ja és mivel a rendszámot kiszedtem egyéb okok miatt, ezért azt is vissza kellett rakni, ahhoz pedig a jobb lámpát is ki kellett szedni.

Miután kiszedtem mindkét lámpát, visszaraktam a rendszámot és rendesen becsavaroztam. Ez eddig megvolt kb. öt perc alatt. Utána beraktam a bal lámpát nagy nehezen, majd észrevettem, hogy ez bizony nem olyan, mint a jobb oldali. A jobb oldalinak van egy prizma a középső piros lámparészében, ennek az újnak viszont nincs. Mutatok is egy képet, mert akkor jobban látszódik.

lampa1.jpg

lampa2.jpgA két képet összehasonlítva láthatjátok, hogy az első képen átlátszódik a lámpa mögött a térkő, a másodikon pedig a prizma miatt nem. A félreértések elkerülése végett a felső kép a régi lámpáról készült prizma nélkül a második pedig az újról a már átrakott prizmával. És innentől nyilvánvaló, hogy a lámpát megint kiszedtem és visszaraktam már prizmával. Aztán mivel imádtam a csavarhúzóval való feszítgetést, ezért megint kiszedtem, rádugtam a csatlakozókat és megint visszaraktam. :)

Innentől a bal lámpa már a helyén volt teljes pompájában, már csak a jobbost kellett beszerelni. A baloshoz képest sokkal könnyebben ment, de végül mikor beraktam, akkor  rájöttem, hogy nem ég a tolatólámpa, de ezt már nem voltam hajlandó megint kiszedni. Szerintetek én direkt szopatom magam? :)

2 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr83531514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2012.01.11. 15:57:57

Ha egyből összejönne, nem is élveznéd igazán. :)) Szép munka!

Evil1979 2012.01.11. 19:46:25

Ahogy a reklám is mondja: mert megérdemlem :)
süti beállítások módosítása