HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A DCM alakulása II.

2012.07.18. 10:00 :: Sidaries

Teltek a napok, majd a megbeszélt szombaton (Ha jól emlékszem, akkor reggel nyolckor találkoztunk) elindultam Bébbel a tatai Shell kúthoz, ahol sikeresen meg is ismerte egymást a leendő klubtagság. Egy rövid beszélgetés után elindultunk a Delorean garázsa felé, majd parkolás után kinyitottam a garázs(fészer)ajtót és kiálltam. Az, hogy mivel töltöttük a napot percre pontosan már nem tudnám elmondani, de a lényegre még elég jól emlékezem. Dubniczkia itt írt róla, mindenképpen megéri elolvasni!

A délelőtt elment az autóval, a vásárlás elmesélésével és mindegyikőnk sztorizgatásával az autók és főleg a Delorean világában. Körbejártuk ezerszer, megbeszéltük és lefotóztuk a legapróbb részleteket is. Ez mellesleg többszörösen is jó ötlet volt, mert a szokásos nosztalgiafaktoron túl a blog is ebből a képanyagból dolgozott nagyon sokáig. Azóta sok minden változott az autón és sok új kép is készült, de mind a mai napig előfordul, hogy innen találok meg egy megfelelő illusztrációt. Mindannyian kipróbáltuk, beleültünk, becsuktuk az ajtót, kinyitottuk, a szokásos dolgok, amik minden találkozón megtörténnek. Ne felejtsük el, hogy nekem is új volt akkor még az egész!

deloreanhutalalkozo.jpgEzek után - azt hiszem - ebédeltünk valamit, majd jött a nap munkarésze, amikor is a szoba hűvösében nekiálltunk az igazi alapító ülésnek. Arra kimondottan emlékszem, hogy azon gondolkodtunk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki klubot alakítson. Végül arra jutottunk, hogy bőven elég, ha kimondjuk és onnantól készen is van. Szóval aggodalomra semmi ok, a klub stabil alapokon nyugszik. :)

A delorean.hu szervezése igazából már pár héttel korábban egy komoly emailezésben kezdődött és miután már megvolt az oldal címe, nekiálltunk leosztani a szerepeket, hogy most akkor ki mihez is ért. Ekkor alakult ki a máig is meglevő szereposztás, miszerint Zsolt az oldalért, Dubniczkia a kinézetért, én pedig a tartalomért felelek. 

Így aztán, hogy megalakult a klub, most már komolyan elgondolkodtunk rajta, hogy meg kéne csinálni a delorean.hu-t. Az első gond az volt, hogy abban az időben a delorean.hu domain foglalt volt és a Rallywood nevű cég vagy micsoda linkje jött be rajta és egy "feltöltés alatt" felirat. Óriási szerencsénkre a domain pár hónappal korábban lejárt, ezért felszabadult a használatunkra, amit én a találkozót megelőző héten sikeresen meg is vettem, ezért ebből nem lett probléma.

Miután az előző pár hétben mindenki elmondta a véleményét, hogy hogyan is kéne kinézni az oldalnak, nagyjából belőttük, hogy milyen az, ami mindegyikőnknek tetszik. Ekkor jött el dubniczkia ideje, aki megtervezte az oldal első verzióját és ezeket a találkozóra hozta is magával.

deloreanhuelsokep.jpgEzeket megvitattuk, majd később némi kisebb változtatást eszközöltünk rajta és hamarosan ki is alakult a végső kinézet. Miután megvoltunk, kitaláltuk a menüpontok pontos számát, kinézetét, tartalmát, a fórum meglétét és a többit. A blogról ekkor még szó sem volt. Ez után már csak a búcsú volt hátra, ami igazán furcsa volt. Olyan emberekkel töltöttem el egy napot, akiket akkor láttam először és mégis olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást. Azt hiszem ez az érzet azóta is megvan a találkozókon. A közös rajongás nagyon összehozza az embereket.

Szóval megvolt a nagy nap, mindenki hazament és nekiállt dolgozni. Dubniczkia finomított a terveken, Zsolt nekiállt a programozásnak, én pedig a szövegek megírásának. Végül kezdett összeállni az oldal és valamikor augusztus közepén már megvolt egy elég bugos, de már nagyjából működő oldalunk, ami aztán 2008 szeptemberében élesedett és ekkor állította be Zsolt a számlálót nullára. Innentől már csak várni kellett és hamarosan el is kezdtek szállingózni az emberek. Az első évben sokan regisztráltak, de azok, akik azóta is (legalább nagyjából) aktívak, azok érkezési sorrendben a következők: Kinder, Mentos, Hannibal, Biadoki, McFly, Loner, Skynet, P-Parker, Bopat és policecaprice. Persze azóta még többen vagyunk, de mindenkit nem akarok felsorolni.

Szeptember elseje egyébként nekem más okból is fontos, mert ezen a napon indítottam el világhódító útjára a blogomat, ahol most ezt a kis nosztalgiázást is olvashattátok. :)

És egy kis statisztika a végére: Az indulás óta két új Delorean érkezett, két új blog indult, Facebook oldal készült, a delorean.hu átlépte a 100000 látogatót, a fórum lassan eléri a 15000 hozzászólást, szóval igen aktív közösség alakult itt ki. Büszkék lehetünk. :)

3 komment

Címkék: történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr124643023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2012.07.18. 10:44:56

De jó! Ez a poszt most megint felidézte azt a napot... hmm... Szuper, hogy ez a klub megszületett és összejöttek ezek a klassz emberek. :)

p-parker 2012.07.19. 20:50:13

Valóban remek dolog ezt olvasni ,és megtudni olyan dolgokat amikről eddig nem volt elképzelésünk ! :)

bopat 2012.07.23. 16:37:30

Érdekes, én későn vettem észre a blogot, oldalt, pedig én is kb akkoriban kezdtem el érdeklődni az autó iránt...
süti beállítások módosítása