HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kisebb dolgok

2015.08.12. 10:00 :: Sidaries

A Levendulafesztivál és Agárd között volt pár kisebb dolog, amiket most összefoglalva írok meg, mert annyi minden nem történt, hogy mindegyik saját bejegyzést kapjon. Többször mentem kisebb nagyobb köröket a környéken, párszor egyedül, olykor egy ismerőssel. A Delorean működött, nem hisztizett, nem volt semmi gond.

Köszönhető ez részben annak, hogy most aztán tényleg rendbe van rakva. A motor, a K-jet (most már ismét KL-Jet), minden frankón be van állítva, kicseréltem a lámpákat, megjavítottam (pontosabban Ed megjavított) néhány kisebb bugot és ami a mostani bejegyzés témája: Mostanra kicseréltem a teljes hűtést.

folyikahuto.jpgKezdődött mindez a bedöglő vízpumpával és a eltört víztartállyal, aztán a vízcsövekkel, végül a Hollandiából hozott hűtővel. Erről ott azt hiszem nem is írtam, de a lényeg az volt, hogy mikor ott hagytam egyik este a Deloreant Ed műhelyében, egész pofás hűtővíztócsát eresztett maga alá reggelre. Ed mutatta is, hogy a hűtő egyik csatlakozása folyik, lehet, hogy cserélni kéne. Mondtam neki, hogy tervben van, erre előkapott egyet, bedobta az autóba négy kormánnyal együtt és kérdezte, hogy megegyeztünk? Őszintén szólva magamtól nem akartam volna még ezt is megvenni, mert idén már egyébként is eléggé sokat költöttem a Deloreanre, de erre a lazaságra nem tudtam nemet mondani. Pontosabban annyit mondtam, hogy ha sikerül beférni a cuccoknak a hűtő és a kormányok mellé, akkor viszem. Befértünk, hoztam.

hutoszerelesrevarva.jpgAztán kb. egy hónappal a megérkezésünk után meg is történt a csere. Elég jól sikerült, egyszer sem kellett visszamennem javításra, minden csatlakozás tökéletesen meg lett húzva. Az autó pedig azóta is boldogan működik. Nem látom, hogy hidegebb lenne vagy bármi változott volna, bár az is igaz, hogy azóta egy laza 20 fokot ment feljebb az átlaghőmérséklet. Azért remélem, hogy az elkövetkező 10 évben a hűtéssel nem lesz bajom.

Aztán még egy fontosabb dolog volt. A Delorean már megvan bő hét éve, azalatt már elég sok mindent cseréltem, javítottam rajta, a régi elhasznált alkatrészeket pedig mindig eltettem. Ez nagyjából úgy mindent jelentett, ami valaha kikerült a Deloreanből, a régi gumikéderektől kezdve, az eltört alátéteken keresztül a már nem használt hűtővizes palackokig. Ez a sok szemét pedig már négy polcot foglalt el a tesóm garázsában és már nagyon bökte a szemem.

kukabavele.jpgEzért aztán egyik nap nekiálltam és kiválogattam az igazi szemetet belőle. Még így is maradtak olyan dolgok, amik már nem használhatóak, de valami okból mégis megtartottam őket, de a fent látható képen látható dobozok már valahol a szeméttelepen vannak. Megtartottam pl. a törött lengőkaromat elrettentő példának, a lámpákat és úgy általában azokat a dolgokat, amik jellemző alkatrészei az autónak. Viszont a kopott szinkrongyűrűk a váltóból, a 30 éves féktárcsák és rossz kuplungalkatrészek már nincsenek meg. Jó kis meló volt, de megérte.

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr617698696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása