HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Három videó

2024.03.13. 10:00 :: Sidaries

Lassan kezdődik a szezon, addig pedig írok pár dologról, ami az elmúlt hetekben történt. Az első, és talán a legfontosabb, hogy a DMCH újra elkezdte gyártani a hiánycikknek számító bal első acélelemet! Óriási dolog ez, az pedig, hogy mindössze 1500$ a tervezett ára, külön örvendetes.

A következő videó inkább nekem nagy dolog, de talán másnak is érdekes lehet: Előkerült a VIN 515, ami a 35 mérföldes töréstesztes Delorean. Minden jel arra mutatott, hogy a törésteszt után bezúzták, de mégsem. Töröttként eladták 1982-ben valami röhejes összegért, egy fickó megvette, és a garázsában volt egészen mostanáig. 

A  tervek szerint így is hagyják, csak a pár hiányzó alkatrészt tervezik pótolni. Igazi történelem.

A harmadik pedig egy jóval hosszabb videó, ami nem is a Deloreanről szól. Tom Wilson, a Vissza a Jövőbe filmek Biffje beszél az életéről, a hírnévről, a kiállításokról, mindenféléről. Nagyon jól ellenpontozza ez a videó a filmekben róla kialakult bunkó képét, és igazán szerethető karakterként mutatja be. Nagyon jó videó, akinek van ideje, megéri megnézni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem videó vissza a jövőbe

Szombathely - TDK

2024.02.05. 10:00 :: Sidaries

Jó régen írtam, aminek az oka - nem meglepő módon - a rossz idő és hát a szezonon kívüliség volt. Ezért  aztán november óta egyetlen nagyobb történés volt, az is lassan már egy hónapja, amikor is két Deloreannel Szombathelyen tettünk egy látogatást. Természetesen ilyenkor magunktól nem vállalkozunk ilyen útra, ahhoz komoly meghívás kell, ezúttal is így történt.

Még december elején kerestek meg a szombathelyi TDK-tól, hogy középiskolásoknak szeretnék a mérnöki munkát népszerűsíteni, és ehhez kéne nekik két Delorean. Mégpedig azért Delorean, mert a cég most kezd bele egy új üzletágba, ami az elektromos autókhoz fog gyártani különféle alkatrészeket, többek között kondenzátorokat. Innen pedig a kondenzátor - fluxuskondenzátor kapcsolat adta magát. Beszélgettünk hát a részletekről, elmondtam, hogy január 6-án azért eléggé nagy az esélye a rossz időnek, és a hátsó kerekes autók nyári gumival nem éppen ideálisak erre az időre, ezért kilátásban volt egy trailerezés is. Bár én természetesen a lábon vitel mellett voltam. Beszélgettünk, osztottunk - szoroztunk, megegyeztünk.

Eljött az indulás napja, egy szép pénteki nap. Attila, a másik Deloreant egy fékfolyadék folyás miatt inkább már alapból trélerrel hozta, én pedig érkezésük után indultam kiállni a garázsból. Hogy észrevegyem, hogy az autó alatt van egy hűtővíz folt. Nem óriási, de azért nem csak pár cseppecske. Óafene, persze, hogy ilyenkor. Járattam az autót, nem láttam, hogy komoly folyás lenne, mondom megpróbáljuk. Attiláék elindultak, én megtankoltam, vettem pályamatricát és hűtővizet, aztán indultam utánuk. Kicsit később le is előztem őket, aztán egy pihenőnél megálltunk pisiszünetre meg megnéztem a vizet, és látszatra nem hiányzott semmi. Frankóság, nem lesz gond.

tdk1.jpg

Oda is értünk a megbeszélt helyre időre, ott az autók kaptak egy ingyenes mosást, elraktuk őket estére, majd Attila autójával elmentünk a szállásra. Ahol - ha jól emlékszem - négy órán keresztül ettünk, ittunk az étteremben, bepótolva az egész napos ridegtartást. Aztán gyors alvás, gondolva arra, hogy a másnap nehéz lesz.

Reggel 8-kor kezdődött a rendezvény, addigra már ott kellett lenni. Sajnos eddigre eleredt az eső, így a szépen lemosott autók az odaúton kicsit már koszolódtak is, de mivel az esőcseppek jól néznek ki a Deloreanen, ennek is megvolt a szépsége. Attila állt be az autójával a recepcióra, én pedig elé egy féltető alá. Az ő autója környékére raktuk a Zsolttól megkapott Vissza a Jövőbe cuccokat, az enyém meg a játszós / beleülős volt. Maga  a rendezvény egy gyors megnyitóval kezdődött, ami után jött egy kisebb roham az érdeklődők részéről. Utána ők elmentek gyárnézőbe két csoportban, addig kicsit nyugisabb volt a dolog, majd miután visszatértek, még volt egy kis beszélgetés. Majd a legvégén a gyáron belül csináltunk néhány videót is, aztán fél 1 körül már indultunk is haza. Meg kell említeni a kontaktjainkat, akik igazán jó fejek voltak, és a rendezvény is nagyon profin volt leszervezve. 

tdk2.jpg

Egy hiba volt csak, hogy sajnos a hazaútra nem sikerült szép időt rendelni, ezért az nagyon nyálkás, esős, csúszós volt. Egy szóval: szar. Szerencsére gond nélkül hazaértünk, de ismét egyértelművé vált, hogy miért is nem szeretek ilyenkor Deloreanezni.

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés megjelenések

Új Deloreanek - Frissítés 9.

2023.12.27. 10:00 :: Sidaries

Év végére pár hír az új Deloreanekről. Október elején már írtam, hogy van baj bőven a Delorean Reimagined háza táján, és hát azóta is történtek dolgok. Jó hír, hogy a Karmával úgy tűnik peren kívüli megegyezésre jutott a cég, valamikor szeptember végén, ami után Joost De Vries, a cég igazgatója úgy nyilatkozott, hogy újabb pénzgyűjtésbe kezdenek, és tőzsdére viszik a céget. Majd kicsit később, de még szintén októberben, szépen csendesen kilépett. Ami még jobb, hogy a Karmától átjött négyesből (Bővebben itt a 3. pontnál.) már csak Alan Yuan van a cégnél, mint éppen aktuális megbízott igazgató, de a másik két kollégája szintén kilépett. Ráadásul még törölték is a különféle profiljaikról, hogy valaha a cégnél dolgoztak.

Az emailes megkeresésekre, telefonokra a cég nem válaszol, a Delorean Exchange továbbra sincsen sehol, a 9351-es darabszámról 4000-re csökkentették a tervezett darabszámot, de úgy tűnik, hogy csak 1235 NFT-t, tehát gyártási helyet sikerült eladniuk. Hát ezek alapján én továbbra sem gondolnám ezt egy sikeres startupnak.

Szólj hozzá!

Címkék: új delorean

Vége a szezonnak

2023.11.25. 10:00 :: Sidaries

Ez az év egész jól sikerült. Volt ausztriai túra, NAAF pótlék, klubtalálkozó, minden, ami egy jó szezonhoz szükséges, na de ezeket mind megírtam korábban. Amire itt most kitérnék, az inkább az, hogy az év vége is elég erősre sikerült. Októberben és november elején - köszönhetően a jó időnek - volt öt szülinaposom / fotózásom, amik szokás szerint jó szórakozások voltak számomra, és amennyire láttam a másik félnek is. 

Aztán azt már említettem, hogy az év eleji szerelésben a benzincsövek cseréje volt a fő mutatvány, ami közel sem ment zökkenőmentesen. Két cső kivételével sikerült megoldani a cserét, de a maradék két cső csak nem akart az Edtől megérkezni. Végül a nyár közepén megjött az egyik, ezen a héten pedig csak meglett az utolsó is. Ezek majd a jövő év elején kerülnek a helyükre, mert most már túl nyálkás az idő, nem akarom kivinni a Deloreant, ha nem feltétlenül szükséges. Mert hát pár hete pont lemosattam, jó lenne, ha a telet már ilyen szépen töltené.

rezmanyifeny.jpg

Mert azért egy extra utam volt még ezen a héten, ugyanis az utolsó két szülinapost úgy csináltam végig, hogy a bal első gumiban volt egy szép nagy csavar. Szerencsére nem nagyon eresztett, így nem kellett vele az elmúlt hetekben foglalkozni, de mivel pont most van a téli gumiztatás ideje, ezért nehéz volt időpontot foglalni a szerelőhöz. Így a hét elején volt egy utam a szerencsére aránylag száraz időben, és meg lett javítva a lassan már csere érett gumi. Plusz akkor kapott már egy centírozást is, mert az sem volt már több éve, és aminek köszönhetően fékezéskor most már szinte egyáltalán nem ráz. Pedig már tervben voltak véve jövő év elejére az új féktárcsák, így lehet, hogy nem is lesz rájuk szükség. A gumijavítás centírozással 12000 Ft volt.

Végül pedig még egy dolog. Azért ezen a napon jelenik meg a blog, mert november 25-én van a Delorean szülinapja, és éppen ma lett 42 éves. Boldog szülinapot neki!

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés szerelés

Ünnepélyes megnyitási ceremónia

2023.11.13. 10:00 :: Sidaries

1978 október 2-án tartották Dunmurryben a hivatalos megnyitási ceremóniát. A beszédeken felül közös faültetés is történt.

groundbraking_labour_mp_don_concannon_jzd_x_dick_brown.jpg

Minden fontosabb ember megjelent. Az alábbi képen Don Concannon, a Munkáspárt minisztere, valamint David Cook Belfast polgármestere koccint John Deloreannel és Christinával.

groundbraking_labour_mp_don_concannon_jzd_and_christina_belfast_lord_mayor_david_cook_training_building_reception_area.jpg

Ezen pedig Elsie Kelsey, Lisburn polgármestere, Dick Brown, valamint ismét Davin Cook, Belfast polgármestere és felesége Fionnuala Cook látható.

groundbraking_mayor_of_lisburn_elsie_kelsey_dick_brown_belfast_lord_mayor_david_cook_wife_fionnuala_cook.jpg

Itt pedig Lou Glasgow, Dick Brown, Barbara Hollinshead (Dixon felesége), Leslie Jenkins, Myron Stylianides (HR főnök) és Dixon Hollinshead (A gyár építéséért felelős vezető) látható.

groundbreaking_lou_glasgow_dick_brown_barbara_hollinshead_leslie_jenkins_myron_dixon_hollinshead.jpg

Valamint persze a helyi gyerekek is megjelentek a nagy eseményen.

groundbraking_children_with_brochures.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: élet a gyárban

Céges autók a fejlesztésben

2023.11.08. 10:00 :: Sidaries

Ennek a bejegyzésnek ez a dokumentum volt az alapja:

companycarsfordevelopment.jpg

Arról már írtam korábban, hogy a PRV-6-os motor miatt a Renault Alpine is közeli rokonságban áll a Deloreannel, viszont arról eddig még nem volt képanyag, hogy néhány Alpine komoly tesztelés alatt állt a gyárban, illetve a Lotus főhadiszállásán. A két Lotus Esprit szintén eléggé egyértelmű, azonban az, hogy a DMC tulajdonában volt egy Mitsubishi, egy Porsche és egy Ferrari is, az új. Igaz, a Mitsubishi és a Porsche eladásáról éppen ebben a dokumentumban döntenek. Most pedig a képek:

Valamint ide illik, bár kicsit korábbra, körülbelül 1975-76 környékére datálódik az, hogy Bill Collins a prototípus fejlesztési munkáit nem máson, mint egy Fiat X1/9-en kezdte. Használt autóként vették, de nagyon jó állapotban, Elég sokat fúrták faragták, főleg a motort és a váltót, míg egy elég komoly hiba miatt egyszer csak az egész kihullott az autó alján és millió darabra tört. Tervezték, hogy összerakják, és további teszteket végeznek rajta, de végül mégis csak kukázták az autót. Érdekes kezdetek.

fiatx1p9-1.jpg

Majd ugyanez a kép színesben:

fiatx1p9-2.jpg

 És hátulról:

fiatx1p9-3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: evolúció

Egy levél a felszámolóktól

2023.10.20. 10:00 :: Sidaries

Ez a levél a gyár 1982 május 31-i bezárása előtt érkezett a dolgozókhoz. A február 19-i csődvédelem után eddig tartott, hogy kiderüljön, hogy John Delorean nem tud gyorsan befektetőt szerezni, és a gyár a jelen körülmények között nem fenntartható. Június 1-től már csak egy minimális személyzet látta el a még feltétlenül szükséges feladatokat az október 19-i végső bezárásig.

A levél a még hátralevő bérek kifizetéséről szól.

lastreceiverletter.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: történelem élet a gyárban

Klubtalálkozó 2023

2023.10.18. 10:00 :: Sidaries

Kicsit később, mint szokott, de azért csak meglett szeptember végén az idei klubtalálkozó is. Ezúttal csak egy hiányzónk volt Dubniczkia személyében, mindenki másnak sikerült odaérni, igaz voltak veszteségek. Mivel az idei mozgatható gépállomány a belga Delorean miatt már hat darab, ezért egy darabig esélyes volt, hogy az összes autó megérkezik McFlyékhoz, amivel országos rekordot döntünk, de aztán ez a szám sajnos kopni kezdett. Először az új Delorean esett ki, mert éppen egy kisebb felújításon esik át, és nagyon valószínű, hogy ez az egész októbert is igénybe fogja venni. Azért még így is öt autó volt a terv, de a végén Skynet autójának is lett valami nyűgje, ami miatt ő is offos autóval érkezett. Pedig direkt ezért gyümölcsleveztünk az érkezéséig, mert ismét terveztük a falu végi közös fotózást, pont mint tavaly is. Végül aztán négy autóval már nem volt értelme menni, mert ennyi már máskor is volt, így neki lehetett feküdni a szokásos Rot Gut / padlizsánkrémes szendvics kombónak, és mondhatom, hogy sikerre is vittük a dolgot.

klubtalalkozo2023-1.jpg

A siker kilenc körül érkezett, amikor Hannibal lepihent egy kicsit, majd utána kicsit visszavettünk, és inkább a sütögetésre helyeztük a hangsúlyt. Itt is jól eldumált a tömeg, aztán a házban folytattuk a beszélgetést. Igazából innen már meglehetősen szokásos lett a dolog, az elmúlt egy év történéseit beszéltük meg, miközben Hannibal is megéledt és végül éjjel 3-4 körül végeztünk. Idén bilincselés ugyan nem volt, de volt más, de arról most inkább nem beszélnék. :)

A másnap reggel meglepően könnyen ment. Nem voltak nagy másnaposságok, bár délig azért minden ottmaradó várt, nehogy véletlenül pirosat fújjon egy esetleges rendőri alkoholszondába. Ezen a délelőttön igazán csak egy vicces dolog volt, az, hogy reggel 7-8 körül ukrán beszélgetésre ébredtünk, mert jöttek a munkások McFly házát építeni. Ilyenre még nem keltem.

McFly ezúttal Bopat autóját kapta meg szétszedésre, összerakásra. Szegény autó az elmúlt években, nagyjából 2016-tól kezdve folyamatosan romlik, mert Bopat szervizháttere sajnos nem annyira jó, mint a miénk. Így ide is már erősen köhögős állapotban érkezett, ezért maradt is. McFly meg majd megszakérti, hogy mi is lesz vele, de a fél oldalas hibalista, amiből a "motor" csak egy sor, valószínűleg ad lehetőséget a kreativitásra. Szerencsére a többi autóval nincsenek nagy gondok, bár az ajtóbeállításom miatt jövő tavaszra ismét bejelentkeztem a McFlyhoz. Pont ahogy idén tavaszra is. Hát vannak ilyen ráérős dolgok a klubban.

klubtalalkozo2023-2.jpg

A buli jóságára pedig a legjobb bizonyíték, hogy nem nagyon készültek értékelhető képek. Sem az autókról, sem rólunk. Ennek ellenére biztosan állíthatom, hogy jövőre folytatjuk.

1 komment

Címkék: közösség találkozó

Új Deloreanek - Frissítés 8.

2023.10.06. 10:00 :: Sidaries

Mindig voltak pletykák az Új Deloreanről, de ebből soha nem lett semmi. Aztán mostanra annyit értünk el, hogy jó esély van rá, hogy most már két Új Deloreanből nem lesz semmi. Ez is hosszú lesz, ezért rövidítek ahogy lehet. Előzményként ajánlom elolvasni a következő két korábbi bejegyzésemet. Itt írtam a DMC Houston nagy bejelentéséről, valamint Kathryn Delorean tervéről. Itt pedig írtam az akkori problémákról, jogi csatározásokról.

DMCH (DeLorean Motors Reimagined LLC):

A második bejegyzés egy nappal a DMCH Alpha 5 nagy bemutatója előtt íródott, majd másnap meg is jelent az autó, én pedig azóta sem írtam róla. Ennek a fő oka, hogy megnéztem, és nem tudtam, hogy mit írjak. Rágódtam rajta egy darabig, aztán el is felejtettem, hogy az az autó létezik. És azt hiszem, ezzel nagyjából el is mondtam egy összegzést, de egy kicsit azért kifejtem. Meg iderakok egy videót is a bemutatóról:

Meg egy másik videót, ahol kicsit jobban bemutatják az autót.

Szóval igen, elkészült, van egy valódi autó, aminek újra Delorean a neve. Írtam, hogy San Antonioban tervezik építeni, és ehhez a várostól kaptak némi támogatást is, valamint, hogy mivel persze nincs meg a pénz a teljes gyártásra, ezért befektetőket keresnek. Na de amiről még nem írtam, az az, hogy a pénzgyűjtést úgy tervezték megkezdeni, hogy először is venni kell az új cégnél 88$-ért egy klubtagságot, ahol a klubtagok a gyártási sorban vehetnek helyet további 2500$-ért. Viszont ezért a pénzért nem számlát kapnak, hanem egy NFT-t, amivel a terv szerint kicsivel később induló Delorean Exchangen kereskedhetnek.

Na és itt került légy a levesbe. Habár befektetők akadtak, és az NFT-k is elkészültek, a Delorean Exchange nem. Ezen felül pedig egyesek arról panaszkodnak, hogy a cég oldalán levő NFT-jük is eltűnt, sőt, az azokat kezelő külsős cég, az NFT IQ is ideiglenesen bezárt. Legalábbis a Google szerint, bár ez azóta már rendbe jött. Ennek köze lehet ahhoz, hogy habár 2021-2022 környékén nagyon ment ez az NFT dolog, de mostanra összedőlt a piac, és az NFT-k 95%-a tulajdonképpen értéktelen.

Ezen felül az ígéretek, miszerint az új cég 2023 végére 150 embert fog foglalkoztatni, úgy tűnik nem válnak valóra, a LinkedIn szerint mindössze 18 alkalmazottja van a cégnek, és nincsenek nyitott álláshirdetések. Mivel a városi tanács a felvett emberek száma alapján küldi a támogatásokat, ezért úgy tűnik, hogy az idei támogatás nem fog megérkezni. Egyébként ez a módszer kísértetiesen hasonló az eredeti DMC és az angol kormány közötti egyezséghez.

Hogy a dolog még gyanúsabb legyen, egy újságíró elment a cég központjába, ami egy kis iroda a helyi kikötőben, és senkit nem látott bent, csak pár üres asztalt, és a csengetésre senki sem jött ki. Amikor pedig a helyi nagy fejlesztési ügynökségnél, a Southwest Research Institutenál érdeklődtek a cég felől - akikkel a cég vezetősége szerint gyakori kapcsolatban állnak - azt a választ kapták, hogy nem tudnak semmit az új Delorean cégről.

Talán ezek miatt, talán nem, de az eredeti 9351-es tervezett darabszámot azóta 4000-re mérsékelték. A cég kommunikációja szerint ellátási problémák miatt.

Szóval ez az új Delorean nem áll jól. Na de mi a helyzet a másikkal?

Kathryn Delorean (Delorean Legacy):

A másik autó Kathryn Delorean álma. Valamikor a tavalyi év folyamán jelentette be, hogy ő is megépíti a saját autóját, aminek a formatervét a deloreanlegacy.com-on be is mutatta. Véleményem szerint ez egy jobban sikerült koncepció, mint a DMCH terve. Viszont az, hogy ezt hogyan képzeli el, az nekem eléggé ködös. A Facebookon mostanában elég aktív, és amit onnan ki tudok hámozni, valami fajta non profit szervezeten keresztül, fiatal feltörekvő mérnökpalánták segítségével szeretné megépíttetni a prototípust, hogy aztán a gyártásról majd később döntsenek. Elmondása szerint az autó készen van, viszont még nem mutatott róla semmit. Néhány publikus megjelenésen már promózta a cégét, de ahogy nézem, ez inkább egy egyszemélyes hadjáratnak tűnik.

deloreanlegacy1.jpg

Viszont van valami, ami jobban zavar ennél. Régen Kathryn meglehetősen elutasító volt a DMC-12-vel kapcsolatban, mert azt hibáztatta a családja széteséséért. Később azonban elment egy-két Deloreanes rendezvényre, és észrevette, hogy az autó milyen sok embernek okoz örömet, és átértékelte az érzéseit, és azóta úgy gondolja, hogy ez az igazi Delorean örökség, legacy, amit ő képviselni akar. Emiatt aztán elkezdte beleásni magát a gyártás történetébe, és ahogy látom, levont néhány rossz konklúziót.

Jelenleg azzal tölti az idejét - az új autó építése helyett - hogy bizonyítékot találjon a hipotézisére, miszerint az írországi gyártás előtt, Detroitban, már legyártottak 500 autót, de legalább ennyi karosszériát, és ezekből az autókból több is VINt kapott később. És ez az oka annak, hogy az írországi Deloreanek 500-tól kezdve kapták a számaikat, nem pedig az, hogy ezzel az egyszerű marketinges trükkel próbálták az autót kiforrottabbnak mutatni. Mivel pedig ő John Delorean lánya, ezért sokan támogatják a keresésben, sőt, amikor néha talál pár érdekességet egy-egy korai autón, akkor belemagyarázzák, hogy ez biztos abból a detroiti előgyártásból származik.

Talán nem meglepő, de véleményem szerint ez hülyeség. A DMC egy rendkívül jól dokumentált vállalat volt, ezért kizárt, hogy 500 autó csak úgy előkerüljön Detroitból. Arról nem is beszélve, hogy 500 autó legyártásához kb. ugyanakkora gyárkapacitás kell, mint ami a DMC Írországi gyára volt. Az pedig, hogy senkinek ne tűnjön fel egy gyár vagy éppen 500 autó Detroitban, miközben a cég minden egyes sikerét vagy kudarcát újságírók hada közvetítette, több, mint hihetetlen. Persze várom, hogy mire jut, mert azért tegyük hozzá, a jól dokumentáltság  mellé a DMC tényleg egy iszonyatos kupleráj volt, és én is találok még most is olyan dolgokat, amiknek a létezését el sem tudtam volna képzelni. Terád nézek Sonja! :)

1 komment

Címkék: új delorean

Levél érkezik - 42 év késéssel

2023.09.22. 10:00 :: Sidaries

Egy észak angliai, pontosabban durhami illetőségű házaspár eléggé meglepődött, amikor a postás egy levelet dobott be hozzájuk. Ugyanis a levél egy olyan címzett nevére jött, aki valószínűleg egykor a házuk tulajdonosa volt, de még soha nem hallottak róla. A meglepődésük tovább nőtt, amikor észrevették, hogy a levelet a Delorean Motor Company küldte, amikor pedig belenéztek a borítékba, kiderült, hogy egy igazán egyedi ajánlatot kaptak, ugyanis 13530 fontért most egy eredeti és új Delorean DMC-12-es tulajdonosai lehetnek.

dmcforsale42yearslater-1.jpg

Mint kiderült, a levelet 1981 szeptember 17-én adták fel, azonban a kézbesítés késett egy kicsit, mert csak 2023 szeptember 7-én ért oda hozzájuk a boríték. Az, hogy most hogyan került elő a levél, valamint hogy miért, az erősen kérdéses, de kétségtelenül egy érdekes kordokumentum.

dmcforsale42yearslater-2.jpg

Az meg már csak a bónusz az egészben, hogy a levél arról szól, hogy Texasból küldenék nekik az autót, egész pontosan a 15023 Eddie drive, Humble, Texas 77396 címről, ami ismerős lehet sokak számára, mert ez a DMCH címe, de csak 1996 óta. Hát vannak itt érdekes kérdések.

dmcforsale42yearslater-3.jpg

Egyébként Észak Karolinában is van egy Durham, szóval lehet, hogy eredetileg oda ment volna a levél? Ki tudja.

dmcforsale42yearslater-4.jpg

4 komment

Címkék: reklám humor

süti beállítások módosítása